Kip en sinaasappel zijn perfecte smaakvriendjes, voeg daar pompoen en asperges aan toe en je hebt een wokking lekkere maaltijd.
Ingrediënten voor Lekker en verrassend: sinaasappelwok met kip en pompoen.
Bereiding
Sinaasappelwoksaus:
- Schil en rasp de gember. Breng de gember samen met de sojasaus, rijstazijn, sambal en sinaasappelsap aan de kook.
- Laat circa 1 minuut koken op zacht vuur.
- Leng het maiszetmeel aan met een beetje water en bind de saus tot deze iets stroperig is.
Kip-wok:
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd in gelijke blokjes van circa 2 bij 2 cm. Kook de pompoen circa 4 minuten. Haal uit het water en laat uitdampen.
- Snijd de harde kontjes van de asperges en snijd de asperges schuin doormidden.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes net zo groot als de pompoen.
- Snijd lente-ui in ringen en schil en rasp de gember.
- Rasp de sinaasappel. Pel de schil er vanaf en snijd de sinaasappel in partjes.
- Snijd de kippendijen in gelijke blokjes net zo groot als de pompoen.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok. Wok de kip circa 5 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de wok.
- Wok de asperges 1 minuut en voeg de pompoen, gemberrasp, sinaasappelrasp, paprika en lente-ui toe en wok circa 3 minuten.
- Voeg de kip toe en wok kort mee. Giet de sinaasappelwoksaus met de sinaasappelpartjes over de wokschotel en meng goed door.
- Bestrooi de sinaasappelwok met gebakken uitjes.
Tip: Serveer met witte rijst.
Uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld