Extra tijd vandaag? Zin in een ovenschotel die goed vult en ook nog eens verrukkelijk is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze ovenschotel is het bewijs dat geduld loont.
Ingrediënten voor Shepherd's Pie, voor de echte genieters
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm een braadpan en verhit de olijfolie en de roomboter. Breng het vlees op smaak met zout en peper en braad in circa 3 minuten rondom bruin.
- Bak de sjalot en de knoflook 3 minuten mee. Blus af met de worcestersaus en voeg de tomatenpuree, runderbouillon en tijm toe. Laat 2,5 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Breng in een ruime pan met een beetje zout de aardappelen aan de kook en laat in circa 20 minuten gaar koken. Verwarm de melk met de roomboter in een sauspan. Giet de aardappelen af, laat op laag vuur 1 minuut ‘’droogkoken’’ en voeg dan de melk en de roomboter toe. Roer met een garde tot een gladde aardappelpuree en zet apart.
- Haal de deksel van de braadpan en laat de saus van het stoofvlees inkoken totdat er een dikke saus ontstaat. Schep in zijn geheel in de ovenschaal, bedek met aardappelpuree en de cheddarkaas en bak 30 minuten in de oven totdat er een mooie goudbruine korst ontstaat.