Sheet-pan chili-limoen witvis met zoete aardappel en broccoli

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Sheet-pan chili-limoen witvis met zoete aardappel en broccoli

witvis naar keuze - bijvoorbeeld: tilapia, kabeljauw of pangasius
zoete aardappelfriet
broccoli
limoen
koriander
chilivlokken
knoflook
chilipoeder
honing
gemalen komijn
Optioneel: rode peper

Benodigdheden

  • Water
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet in met olijfolie.
  2. Pel en hak de knoflook fijn, knijp de limoenen uit en hak de koriander grof. Snijd de broccoli in roosjes.
  3. Meng 2 eetlepels olijfolie samen met 2 eetlepels water, de knoflook, honing, limoensap, chilivlokken, chilipoeder, komijn en koriander in een klein schaaltje.
  4. Plaats de zoete aardappelfriet en de broccoli op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en meng goed door elkaar. Maak plaats voor de vis en smeer deze in met het limoen-chili mengsel.
  5. Bak in de voorverwarmde oven ongeveer 25 minuten tot de vis gaar is en met een vork makkelijk uit elkaar valt.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen