Leg neer die tomaten, asperges en frisse watermeloen. Wanneer het aanvoelt als winters, koken we winters. Deze traybake salade zet je in een handomdraai op tafel.
Ingrediënten voor Wintersalade met geroosterde groenten, biet en feta
Benodigdheden
Saladeschaal, bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200℃. Leg de spruitjes en aan een kant van de met bakpapier beklede bakplaat en de pompoen aan de andere kant. Verdeel de rozemarijn over de pompoen heen, drizzle zowel de spruitjes als pompoen met olijfolie en zout en hussel ze apart van elkaar door, zodat de olijfolie verspreid is. Bak voor ±20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Doe de bieten, spruitjes en pompoen bij elkaar in een saladeschaal en voeg hier de pecannoten en cranberries aan toe. Breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar, met eventueel nog een scheutje extra vergine olijfolie. Verdeel hier de balsamico crème en feta overheen en hussel door elkaar.