Ingrediënten voor Salade met gerookte eend, bietjes en framboos
Benodigdheden
- Oven met bakplaat
- Staafmixer met beker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de bietjes uit de verpakking en droog ze af met een keukenpapiertje, meng ze met een beetje olijfolie en rooster ze flink donker in de oven. Dit duurt afhankelijk van de oven ongeveer 20 minuten.
- Rasp de schil en pers het sap uit de grapefruit en pureer zit samen met het bietensap, de balsamicoazijn, de olijfolie en een snufje zout met de staafmixer tot een gladde dressing.
- Snijd de eend in zo dun mogelijke plakjes met een scherp mes, en de lauwwarme bietjes in stukjes.
- Verdeel de grof gesneden kropsla over de borden en verdeel hierover de eend, de frambozen, de blauwe bessen en de gesneden bietjes.
- Besprenkel de salade met de dressing en de gehakte pistache.
- Garneer de salade met eventueel wat verse kruiden.
print recept