Heerlijke salade met zelf gerookte kip. Helemaal niet moeilijk om te maken! Je rookt de kip zelf in de wok. Easy!
Ingrediënten voor Heerlijke salade met in de wok gerookte kip
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
- 1 el rookmot
- Passend rooster en deksel voor de wok
Bereiding
- Meng voor de honing mosterdsaus in een kommetje de honing en mosterd met de mayonaise.
- Leg een stuk aluminiumfolie in de wok en schep de rookmot erop. Snijd de kippendijen in dunne stukken en verdeel ze over het rooster. Zet het rooster in de wok.
- Verhit de wok tot de rookmot begint te roken. Sluit de wok af met de deksel of met aluminiumfolie. Rook 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur laag en rook nog eens 1 minuut. Zet het vuur uit en laat de kip nog circa 5 minuten koud roken.
- Snijd de little gem in partjes. Snijd de appel in dunne partjes en halveer de babymaïs in de lengte. Hak de hazelnoten grof.
- Verwijder het rooster met de kip en de aluminiumfolie en verhit een scheutje olie in de wok. Wok de kip met de little gem, de maïs en de spekreepjes circa 2 minuten. Voeg de appel toe.
- Garneer met de hazelnoten en serveer met de honingmosterdsaus.