Luxe dessert: Vers fruit met Sabayon.

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Luxe dessert: Vers fruit met Sabayon.

eidooiers
suiker
witte wijn
sinaasappellikeur
sinaasappelsap
slagroom, lobbig geklopt
Rood fruit
Appels
Mango
Citrusfruit

Bereiding

  1. Breng een klein pannetje water aan de kook waar een vuurvaste schaal overheen past voor een au-bain-marie.
  2. Maak een basis sabayon door de eidooiers, suiker, witte wijn en sinaasappellikeur au-bain-marie schuimig te kloppen. Blijf kloppen tot je de draad van de garde in de sabayon kunt zien.
  3. Om van de sabayon een saus te maken zet je de kom direct na de au-bain-marie op ijswater. Blijf kloppen tot de saus steviger wordt. Spatel de lobbige slagroom er doorheen. Bewaar de sabayonsaus koel.
  4. Serveer de sabayon over vers fruit.

Dit recept komt uit het kookboek: Masterclass Desserts.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen