Ingrediënten voor Romige papardelle met paprika, prei en geroosterde tomaat
Bereiding
- Verwarm de oven op 140 graden.
- Rits de blaadjes van de oregano-tijm of verse oregano en hak deze fijn. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn. Meng vervolgens de fijngehakte knoflook en oregano-tijm of verse oregano met een scheutje olijfolie.
- Halveer de tomaten smeer deze in met een 1/3 van de knoflook-kruidenolie. Leg de tomaten op de bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze voor 15 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de rode ui en de prei in halveringen en was deze grondig.
- Was de rode paprika en snijdt in grove stukken.
- Verwarm vervolgens de rest van de knoflook-kruidenolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de rode ui, de prei en de paprika voor ca. 5 minuten.
- Voeg de kookroom toe aan de groenten en laat het in zijn geheel enkele minuten inkoken tot een dikke saus. Maak de groente af met een snufje peper, zout en de Parmezaanse kaas.
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verdeel de pasta over de borden, schep de groenten en de roomsaus eroverheen en serveer de tomaten ernaast.
print recept