Romige papardelle met paprika, prei en geroosterde tomaat

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Romige papardelle met paprika, prei en geroosterde tomaat

tomaten
prei
rode paprika
verse pappardelle
tak oregano-tijm of verse oregano
knoflook
rode ui
Parmezaanse kaas
kookroom

Benodigdheden

Basisingrediënten op voorraad

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 140 graden.
  2. Rits de blaadjes van de oregano-tijm of verse oregano en hak deze fijn. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn. Meng vervolgens de fijngehakte knoflook en oregano-tijm of verse oregano met een scheutje olijfolie.
  3. Halveer de tomaten smeer deze in met een 1/3 van de knoflook-kruidenolie. Leg de tomaten op de bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze voor 15 minuten in de oven.
  4. Snijd ondertussen de rode ui en de prei in halveringen en was deze grondig.
  5. Was de rode paprika en snijdt in grove stukken.
  6. Verwarm vervolgens de rest van de knoflook-kruidenolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de rode ui, de prei en de paprika voor ca. 5 minuten.
  7. Voeg de kookroom toe aan de groenten en laat het in zijn geheel enkele minuten inkoken tot een dikke saus. Maak de groente af met een snufje peper, zout en de Parmezaanse kaas.
  8. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  9. Verdeel de pasta over de borden, schep de groenten en de roomsaus eroverheen en serveer de tomaten ernaast.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen