Risotto van orzo met gegrilde scholfilet, venkel en citroen

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Als 'OG' Urb fans konden we het niet laten om een foodpairing te maken, we bedoelen maar: we verzuipen in wijnen en de perfecte match in het etenswaar, maar moeten we niet iets verder kijken? Soms is een dagje, weekje, maandje, 9 maanden of voor altijd geen zonder alcohol het nieuwe vandaag en moeten we ook daarmee uit de voeten kunnen. Een bubbel om te proosten, een bubbel bij het eten of een bubbel voor gewoon, zomaar, maar dan toch even net iets bijzonderder dan een cola of spa rood. Dus trek dat flesje open en drink 'm naast een deze risotto van orzo, die door de frisse citrussmaken goed aansluit op de Urb Amsterdam.

Ingrediënten voor Risotto van orzo met gegrilde scholfilet, venkel en citroen

orzo
knoflook, fijngehakt
ui, gesnipperd
groentebouillon
kookroom
parmezaanse kaas
scholfilet
citroenen
venkels, in grove stukken
peultjes, schoongemaakt en schuin doormidden

Benodigdheden

Kookpannetje, ruime pan voor de risotto, fijne rasp, grillpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Meng de venkel met een beetje olijfolie en rooster deze in oven voor 15 minuten. Blancheer ondertussen de peultjes beetgaar in 3 minuten en spoel ze kort af met koud water.
  2. Fruit in de ruime pan de knoflook en de ui kort aan, voeg de orzo en de bouillon toe en laat zit geheel stoven tot de orzo helemaal gaar is. (Voeg indien nodig nog een beetje extra water toe als het nog niet gaar is maar het vocht wel verdampt.) dit garen duurt ongeveer 15-18 minuten. Rasp de schil van de citroen en meng dit samen met de kookroom door de gare orzo als al het vocht is opgenomen.
  3. Grill ondertussen de scholfilets en de gehalveerde citroenen in de grillpan gaar in ca. 2 x 2 minuten.
  4. Rasp de kaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over 4 borden, schep hierop de scholfilet en serveer de groente en de citroen erbij.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.