Als 'OG' Urb fans konden we het niet laten om een foodpairing te maken, we bedoelen maar: we verzuipen in wijnen en de perfecte match in het etenswaar, maar moeten we niet iets verder kijken? Soms is een dagje, weekje, maandje, 9 maanden of voor altijd geen zonder alcohol het nieuwe vandaag en moeten we ook daarmee uit de voeten kunnen. Een bubbel om te proosten, een bubbel bij het eten of een bubbel voor gewoon, zomaar, maar dan toch even net iets bijzonderder dan een cola of spa rood. Dus trek dat flesje open en drink 'm naast een deze risotto van orzo, die door de frisse citrussmaken goed aansluit op de Urb Amsterdam.
Ingrediënten voor Risotto van orzo met gegrilde scholfilet, venkel en citroen
Benodigdheden
Kookpannetje, ruime pan voor de risotto, fijne rasp, grillpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ℃. Meng de venkel met een beetje olijfolie en rooster deze in oven voor 15 minuten. Blancheer ondertussen de peultjes beetgaar in 3 minuten en spoel ze kort af met koud water.
- Fruit in de ruime pan de knoflook en de ui kort aan, voeg de orzo en de bouillon toe en laat zit geheel stoven tot de orzo helemaal gaar is. (Voeg indien nodig nog een beetje extra water toe als het nog niet gaar is maar het vocht wel verdampt.) dit garen duurt ongeveer 15-18 minuten. Rasp de schil van de citroen en meng dit samen met de kookroom door de gare orzo als al het vocht is opgenomen.
- Grill ondertussen de scholfilets en de gehalveerde citroenen in de grillpan gaar in ca. 2 x 2 minuten.
- Rasp de kaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over 4 borden, schep hierop de scholfilet en serveer de groente en de citroen erbij.