Ingrediënten voor Red velvet madeleines van HMC Kim
Benodigdheden
Bereiding
- Begin met het smelten van de roomboter. Dan kan de roomboter een beetje afkoelen.
- Klop de eieren met de basterdsuiker en de vanille extract luchtig. Dit duurt enkele minuten. Het mengsel is goed als het licht geel van kleur is en 3x zoveel massa is geworden.
- Mix de rode kleurstof door het luchtige eimengsel.
- Zeef de bloem, de cacao, het zout en het bakpoeder. Voeg dan het bloemmengsel bij het eimengsel en spatel dit samen tot een gelijke massa.
- Giet de roomboter bij het mengsel en spatel dit door elkaar tot de roomboter is opgenomen in het beslag.
- Zet het mengsel afgedekt met plastic folie in de koelkast of doe het mengsel in een spuitzak en leg het 1.5 uur weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de madeleine vormpjes in met wat gesmolten roomboter met een kwastje.
- Vul de madeleine vormpjes ongeveer voor de helft met het beslag. Vul de vormpjes niet te vol.
- Bak de madeleines voor 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en dip de madeleines voorzichtig in de witte chocolade. Voeg de sprinkles toe als de chocolade nog gesmolten is.
print recept