Rabarber is zowel de grootste uitdaging als beloning van de lente en Home Made Chef Saakje begrijpt dat! Zij maakte deze fantastische taart en combineerde 'm met een glas rosé. Can it get even better?! Wij proosten op de zondag en het zonnetje. Maak jij 'm ook?
Ingrediënten voor Rabarber-amandeltaart
Benodigdheden
Rechthoekige vlaaivorm met losse bodem 35 x 11 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Kneed de bloem, suiker, boter en zout tot een samenhangend deeg. Dit kan prima met de hand of lekker makkelijk met de keukenmachine. Bekleed de bodem van de bakvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in. Druk het deeg uit op de bodem en de randen. Dit hoeft niet heel netjes en je hebt ruim deeg, dus de randen mogen wel een beetje dik.
- Verwarm de oven voor en plaats een rooster net iets onder het midden. Maak de frangipane door het amandelmeel, suiker, bloem en het ei te mengen. Dit kan gewoon met een spatel. Verdeel dit over de het deeg.
- Was de rabarber en snijd er stukken van zo breed als de bakvorm. Druk deze in de frangipane en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taart tenminste een half uur afkoelen voordat je de rand verwijdert.