Benodigdheden
Bereiding
- Leg de geschilde bospenen op een ovenschaal en schep er de honing , citroensap, een scheut olijfolie en peper en zout naar smaak overheen. Wentel de worteltjes hier goed doorheen. Rooster de worteltjes in de oven op 180 graden in 15-20 minuten en roer ze regelmatig door. Voeg als ze te snel kleuren een beetje water toe. Als de worteltjes zacht worden kunnen ze uit de oven.
- Kook ondertussen de quinoa naar aanwijzing op de verpakking. Laat de quinoa daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de gekoelde quinoa met het vocht van de worteltjes op de bakplaat, de preireepjes, granaatappelpitjes, hazelnoten, rucola en fetablokjes. Maak de salade verder op smaak met citroenrasp, peper en zout en olijfolie. Serveer er de geroosterde worteltjes bovenop.
Dit gerecht komt uit het boek: Vega Lekker.
Samenwerkingen:
Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld