Gepocheerde peren met vanille-ijs, chocoladesaus en gesuikerde viooltjes. Een klassieker die je helaas niet zo vaak meer ziet en dat is jammer. Wij serveren hem hoe de bedenker Auguste Escoffier hem in rond 1864 heeft bedacht. Het is even werk, maar dan heb je wel een showstopper op tafel staan.
Ingrediënten voor Poire Belle Hélène, Hélène ma belle!
Benodigdheden
Extra nodig: Vanille ijs, chocoladesaus, kwast en een steekring van 5 centimeter.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 70 graden.
- Wentel de viooltjes stuk voor stuk door het losgeklopte eiwit en daarna door de poedersuiker. Droog de viooltjes circa 30 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
- Breng in een pan (die groot genoeg is om de peren in de stoven) de witte wijn met de suikers aan de kook. Zet het vuur uit en doe de peren erin. Dek af met plasticfolie en laat ze circa 30 minuten garen. Haal de peren daarna uit de siroop en laat uitlekken en afkoelen.
- Schep het vanille-ijs in een steker, druk goed aan, verwijder de steker en bewaar de ijscirkel in de vriezer tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng voor het tuille beslag het eiwit met de poedersuiker en bloem tot een glad beslag, meng de boter erdoor. Laat het beslag enkele uren rusten om er mooie vormen van te spuiten. Bak de tuilles af in de voorverwarmde oven.
- Smeer met een kwast een cirkel chocoladesaus op bord, serveer de peer met de viooltjes, ijs en garneer met je zelfgebakken tuille.
Dit recept komt uit het boek Masterclass Desserts