Nog een aantal verloren plakken bladerdeeg in je vriezer liggen? Janneke maakte deze plaattaart die - bonus! - verschrikkelijk makkelijk én snel te maken is. Perfecte receptinspiratie voor de maandagavond.
Ingrediënten voor plaattaart met peer, walnoten en burrata
Benodigdheden
bakpapier, bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ℃. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plak de randen aan elkaar vast zodat het één grote bodem wordt. Maak met een mes een inkeping op 1 cm afstand van de rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Leg de plakken peer op de bladerdeegbodem. Bak voor 15 minuten af in de oven.
- Verdeel de walnoten en tijm over de hartige taart. Schenk de honing eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Zet de bakplaat voor nog 10-15 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.
- Scheur iedere burrata in zessen en verdeel over de plaattaart. Serveer met rucola.