Ingrediënten voor de pittige saté:
- 500 gram rundvlees, gesneden in blokjes van 2 x 2 cm
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 4 kemirinoten
- ½ theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 theelepels zout
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- ½ theelepel laospoeder
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel bruine suiker
- 2 blaadjes Indisch limoenblad
- het sap van een een halve citroen
- 150 mililiter kokosmelk
- zonnebloemolie
Extra benodigdheden: Vijzel, satéprikkers, barbecue.
Bereiden:
- Wrijf de ui, knoflook en kemirinoten fijn in de vijzel. Voeg daarna alle overige kruiden, trassi en bruine suiker toe. Meng dit samen met het Indisch limoenblad en citroensap door de kokosmelk.
- Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur.
- Rijg het vlees op de satéprikkers. Bewaar de overgebleven marinade.
- Steek de barbecue aan en grill de saté circa 10 min. om en om totdat de saté gaar is.
Tip: Om het vlees lekker sappig te houden en een mooie laag rondom te krijgen besprenkel je het vlees tijdens het grillen met de overgebleven marinade.