Pittige Indische Gehaktballetjes

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit recept kreeg Home Made Chef Danny van zijn nichtje, Nicky. Het is heerlijk, geloof ons maar. En snel klaar! Niet alleen om bij een bord rijst te eten, maar ook voor op een broodje. Om je vingers bij af te likken!

image.jpeg

Ingrediënten voor Pittige Indische Gehaktballetjes

lente-uitjes
rode pepers
ei
maïzena
half-om-half gehakt
ui
knoflook
zonnebloemolie
ketjap manis
oestersaus
sambal oelek
bruine suiker
witte wijnazijn
witte rijst

Bereiding

  1. Kook de witte rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en hak de pepers fijn.
  3. Kneed de lente-uitjes, het ei, de maïzena en de pepers goed door het gehakt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en rol er kleine balletjes van.
  4. Pel en snijd de uien in ringen en pel en hak de knoflook fijn.
  5. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
  6. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en een scheutje azijn toe en gaar de gehaktballetjes in de saus. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot sausdikte.

Recept: Zoals Alleen Oma Dat Kan

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen