Sabich (of sahbi) is een pitabroodje uit Israel, gevuld met onder andere aubergines, hoemoes, komkommer en tomaten. Onze variant: Een spicy pita sabich met mango chutney.
Ingrediënten voor Uit de wereldkeuken: pita sabich met mango chutney
Benodigdheden
Optioneel: Mason Jar: Quilted Cristal Jelly Jar
Bereiding
- Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Besprenkel beide kanten met zout en zet even apart.
- Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Knijp de citroen uit. Meng met elkaar in een klein schaaltje.
- Kook de eieren naar wens en bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Veeg met een keukenpapiertje het zout van de aubergines tot ze droog zijn. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Leg de aubergines in de pan en bak beide kanten 3 minuten.
- Snijd de eieren in kwarten. Besmeer de pita’s met hoemoes en beleg met aubergine, het tomaat-komkommer mensgel, de mango chutney, eieren en koriander.