Uit de wereldkeuken: pita sabich met mango chutney

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Sabich (of sahbi) is een pitabroodje uit Israel, gevuld met onder andere aubergines, hoemoes, komkommer en tomaten. Onze variant: Een spicy pita sabich met mango chutney.

Ingrediënten voor Uit de wereldkeuken: pita sabich met mango chutney

Souq pitabrood volkoren
Aubergines
Koriander
Komkommer
Tomaten
Rode ui
Sap van citroen
Peterselie
Patak’s Mango Chutney
Maza hoemoes naturel
Eieren
Olijfolie
Peper en zout

Benodigdheden

Optioneel: Mason Jar: Quilted Cristal Jelly Jar

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Besprenkel beide kanten met zout en zet even apart.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Knijp de citroen uit. Meng met elkaar in een klein schaaltje.
  3. Kook de eieren naar wens en bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Veeg met een keukenpapiertje het zout van de aubergines tot ze droog zijn. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Leg de aubergines in de pan en bak beide kanten 3 minuten.
  5. Snijd de eieren in kwarten. Besmeer de pita’s met hoemoes en beleg met aubergine, het tomaat-komkommer mensgel, de mango chutney, eieren en koriander.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen