Dit dessert is veel minder moeilijk dan het eruit ziet. Puur comfortfood en helemaal niet verfijnd. Het heet niet voor niets 'mess'. Dit dessert is eigenlijk per ongeluk ontstaan op Eton College in Engeland, maar viel toch wel in de smaak. En zo maak jij 'm zelf:
Ingrediënten voor de Eton Mess:
- 100 gram eiwit
- 125 gram suiker
- 125 gram poedersuiker
- 250 gram aardbeien
- 250 milliliter slagroom
- aardbeien om te garneren
- aardbei coulis
- chocolade garneringen
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 90°C.
- Klop in een vetvrije mengkom het eiwit met 75 gram suiker stijf. Meng met een spatel de poedersuiker erdoor.
- Spuit met een spuitzak met een gladde spuitmond, doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog het schuim circa 2 uur in de oven.
- Pureer de helft van de aardbeien. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en meng de aardbeienpuree erdoor.
- Spuit een spiraal van de aardbeien coulis op bord. Verkruimel de schuimpjes en serveer met de aardbeien, de aardbeienroom en garneer met de chocoladegarnering.
Tip: Wij bepoederden de chocoladegarnering met eetbaar goud poeder, voor een extra luxe uitstraling.