Mocht je nog op zoek zijn naar een recept voor je dinner party; we've got you. Deze 'store bought' gnocchi met pesto is binnen een handomdraai klaar. De pesto kun je bij extra tijd natuurlijk helemaal zelf maken, maar de verse variant van de AH doet het zeker niet minder goed. Zo'n eenpansmaaltijd scheelt je toch wat afwas/vaatwasserruimte en dat kun je goed gebruiken na de grote hoeveelheden wijnglazen.
Verse burrata en parmezaan gaan me overigens aan het hart. Ik ben sterk van mening dat met deze twee, apart of gecombineerd, je heel makkelijk iets spectaculairs op tafel kan zetten. We gooien er wat lente vibes doorheen door een combinatie van asperges en citroenrasp toe te voegen en stomen je klaar voor de warme dagen.
Ingrediënten voor Pesto gnocchi met asperges en burrata
Benodigdheden
Koekenpan
Bereiding
- Verhit olie in de pan en bak de asperges rondom bruin. Schuif de asperges aan een kant van de pan en bak de blokjes courgette bruin. voeg 2 eetlepels roomboter toe aan de pan samen de 2/3 knoflook, 3/4 citroenrasp en 3/4 chilivlokken. Schep het geheel om, bak voor ca. 2 minuten, haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg aan dezelfde koekenpan 2 eetlepels boter toe samen met de gnocchi. Laat de gnocchi voor ongeveer 4-5 minuten krokant worden en voeg de overige knoflook toe. Bak dit geheel voor ca. 2 minuten, roer dan de 3/4 van de pesto erdoor en haal van het vuur.
- Verdeel de gnocchi over de borden (of serveer op 1 grote schaal), samen met de groentes. Serveer met de burrata, parmezaan en de overige pesto. Garneer met citroenrasp, chilivlokken en eventueel wat blaadjes basilicum.