Pov: je weet niet wat je vanavond moet eten in deze bloedhitte. We’ve got you! Deze salade met in sumak gemarineerde feta en pistachenoten is niet alleen een ‘sight for sore eyes’, maar smaakt daarnaast grandioos.
Ingrediënten voor Perziksalade met feta, ciabatta en munt
Benodigdheden
Grillpan, ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de ciabatta in grove stukken. Meng samen met grof zeezout en 2 el olijfolie in een ovenschaal en bak in 6-8 minuten goudbruin af.
- Breek de feta in grote stukken en marineer met 2 el olijfolie en de dukkah. Schep voorzichtig om en zet opzij.
- Smeer een kwastje of stukje keukenrol de grillpan licht in met wat olijf- of zonnebloemolie. Snijd de perziken in partjes en grill ze aan de beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Meng in een bakje de harissa samen met 2 el olijfolie en een beetje citroensap. Hak de pistachenoten grof.
- Verdeel over een mooie schaal de perzikpartjes, de afgebakken ciabatta en de gemarineerde feta. Bestrooi met de pistachenoten en een aantal muntblaadjes en maak af met het harissamengsel en eventueel wat honing.
Extra: maak er meer een maaltijdsalade van door er rucola aan toe te voegen en Parmaham zou ook zeker niet misstaan!