Perziksalade met feta, ciabatta en munt

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Pov: je weet niet wat je vanavond moet eten in deze bloedhitte. We’ve got you! Deze salade met in sumak gemarineerde feta en pistachenoten is niet alleen een ‘sight for sore eyes’, maar smaakt daarnaast grandioos.
perziksalade met feta en munt

Ingrediënten voor Perziksalade met feta, ciabatta en munt

rijpe perziken
ciabatta
feta
dukkah
harissa - pikant
pistachenoten
muntblaadjes
Extra vergine olijfolie
Grof zeezout
Honing naar wens
citroen, sap

Benodigdheden

Grillpan, ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de ciabatta in grove stukken. Meng samen met grof zeezout en 2 el olijfolie in een ovenschaal en bak in 6-8 minuten goudbruin af.
  2. Breek de feta in grote stukken en marineer met 2 el olijfolie en de dukkah. Schep voorzichtig om en zet opzij.
  3. Smeer een kwastje of stukje keukenrol de grillpan licht in met wat olijf- of zonnebloemolie. Snijd de perziken in partjes en grill ze aan de beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Meng in een bakje de harissa samen met 2 el olijfolie en een beetje citroensap. Hak de pistachenoten grof.
  5. Verdeel over een mooie schaal de perzikpartjes, de afgebakken ciabatta en de gemarineerde feta. Bestrooi met de pistachenoten en een aantal muntblaadjes en maak af met het harissamengsel en eventueel wat honing.

Extra: maak er meer een maaltijdsalade van door er rucola aan toe te voegen en Parmaham zou ook zeker niet misstaan!

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen