Ingrediënten voor de 'Pepersteak wok'
Zwarte pepersaus
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- 240 mililiter runderbouillon
- 1 eetlepel gemalen verse zwarte peper
- 1 eetlepel maïszetmeel
Pepersteakwok
- 200 gram sugarsnaps
- 1/2 stronk broccoli
- 300 gram kogelbiefstukjes
- 250 gram voorgekookte krieltjes
- 1 paksoi
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
Extra nodig: wok.
Bereiden:
Zwarte pepersaus:
- Meng alle ingrediënten voor de pepersaus, behalve het maiszetmeel. Breng in een steelpannetje aan de kook. Laat circa 2 minuten inkoken.
- Maak een papje van het maiszetmeel met wat water en bind hiermee de saus af tot de gewenste dikte.
Pepersteakwok:
- Breng een pan met water aan de kook. Maak de sugarsnaps en broccoli schoon en kook ze in circa 3 minuten beetgaar.
- Halveer de krieltjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de paksoi in reepjes, houd het wit apart van het groen. Pel de rode ui en snijd in ringen.
- Verhit een scheut olie in een wok en bak de biefstuk om en om in circa 2 minuten rosé. Haal uit de pan en zet apart.
- Wok de krieltjes met de uien circa 3 minuten. Voeg het wit van de paksoi, de sugar snaps en paprika toe en wok nog 2 minuten door. Voeg de biefstuk en het groen van de paksoi toe en warm nog kort door. Blus af met de zwarte pepersaus.
Uit het boek: Wokking lekker
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and dishes