Ingrediënten voor HMC goes Asian! pekingeend pannenkoekjes met hoisinsaus
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210C° met de grill aan.
- Laat de pannenkoekjes en de eend ontdooien, meestal zitten er 2 halve eenden bij elkaar in de verpakking en haal ze van elkaar als ze ontdooid zijn.
- Leg de 2 halve eenden met de huidkant naar boven op een bakplaat en smeer deze ruim in met de hoisinsaus.
- Snijd de komkommer in de staafjes die de lengte hebben van de pannenkoekjes.
- Snijd de lente-ui in de lengte door en snijd ook deze op dezelfde lengte als de komkommer.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd deze in lange reepjes. Snipper de rode ui heel fijn.
- Plaats de pekingeend in de oven onder de grill voor ca. 10 tot 12 minuten totdat de huidkant van de eens lekker donker geroosterd is.
- Leg ondertussen de pannenkoekjes dakpansgewijs in de stoommand en stoom deze op een bakpan met 2 cm water gaar in ca. 3 minuten.
- Snijd de pekingeend in reepjes en serveer terug op de ovenschaal op tafel.
- Het leukste is dit gerecht shared te serveren zodat iedereen zelf zijn rolletjes kan maken.
- Pak voorzichtig een stoompannenkoekje uit de stoommand, smeer deze een beetje in met de hoisinsaus, leg hierop 2 a 3 stukjes eend en de groenten naar wens.
- Garneer af met een beetje extra saus en de sesamzaadjes, vouw het rolletjes dicht en eet lekker met je handen.
print recept