Ingrediënten voor Pecan karameltaartje van Kim & Denise
Benodigdheden
- Zout
- Water
- Mengkom
- Plastic folie
- Deegroller
- Vorm
- Blindbakbonen of gedroogde bonen/kikkererwten
Bereiding
- Meng 250 g koude boter, basterdsuiker, zelfrijzendbakmeel en een snuf zout met elkaar tot een korrelig deeg. Het helpt hierbij om de boter van te voren te raspen. Om het met elkaar te verbinden voeg je een ei toe en een klein beetje water. Kneed het geheel tot een deeg, maar probeer het niet te overkneden. Pak het deeg in plastic folie in en laat het voor minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 175°C. Pak het deeg uit de koelkast en rol het met de hulp van een deegroller uit. Zorg dat het deeg overal ongeveer een gelijke dikte heeft, zodat het mooi gelijk kan bakken. Bekleed de vorm ermee.
- Bak de bodem blind af voor ongeveer 15 minuten. Is de bodem nog niet droog genoeg gebakken, geef hem dan nog 2-5 min. langer oventijd.
- Maak van de kristalsuiker en 50 ml water een karamel en voeg hieraan 100 g roomboter en slagroom en laat het iets afkoelen.
- Vul de blind gebakken vorm met 3/4 van de pecannoten, giet het karamelmengsel over de pecannoten heen en versier de bovenkant met de overgebleven pecannoten.
- Bak de taart 15 min. in de oven.
Tip! Je kunt met de bovenstaande ingrediënten 3 kleine taarten vullen met karamel en 5 taartbodems maken van het deeg.
Tip2! Vries het overige deeg in, zo heb je binnen no-time voor de volgende keer een taart klaar.
Tip3! In een uitgekookte pot kun je de karamel afgesloten en op een koele en donkere plek een jaar bewaren.