Not to worry! Alhoewel de (super)markten in ons land nog niet aangevuld zijn met - redelijk geprijsde - pluizige oranje piramides aan perziken, maak je dit recept met de uit-blik variant. Per ongeluk, een fantastisch recept voor Koningsdag én eentje die zijn taarthouder eer aan doet.
Ingrediënten voor Peach Pie met sinaasappelroomkaas en sloffenbodem
Benodigdheden
- Kleine taartvorm 12-15 cm
- Eventueel gasbrander
Bereiding
Bereiding: Sloffenbodem
- Om het deeg te maken meng je boter, suiker, ei zout en citroenrasp door elkaar tot een egaal mengsel. Kneed hier de bloem doorheen tot een mooi deeg.
- Het deeg moet nu even koelen, het is makkelijk om er gelijk een plak van te maken. Straks ga je het uitrollen en dan heeft het vast de juiste vorm. Ook koelt het deeg wat sneller af.
- Verpak het deeg met folie en leg minstens een uur in de koelkast.
- Rol de plak deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm.
- Beboter en bebloem de taartvorm en leg de uitgerolde plak erop. Duw het overige deeg eraf op de rand van de vorm.
- Maak van het overig deeg opnieuw een losse plak. Deze kan je ook zo los afbakken en daarna verkruimelen over de taart.
- Bak de bodem 25 minuten af op 180 graden.
Bereiding: Afmaken van de taart
- Meng voor de vulling met een garde de roomkaas (op kamertemperatuur) met de poedersuiker, sinaasappelsap en het oranjebloesemwater tot een glad mengsel. Laat dit staan op kamertemperatuur zodat dit makkelijk is te verdelen over de koekbodem.
- Verdeel het roomkaasmengsel over de afgekoelde koekbodem.
- Snijd de perziken in partjes, kleur eventueel de perziken goudbruin met een gasbrander en leg deze in een rondje op de taart.
- Leg daartussen de frambozen, kruimel hierover het los gebakken stuk koek en drizzle hierover nog wat honing of agavesiroop.