Peach Pie met sinaasappelroomkaas en sloffenbodem

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Not to worry! Alhoewel de (super)markten in ons land nog niet aangevuld zijn met - redelijk geprijsde - pluizige oranje piramides aan perziken, maak je dit recept met de uit-blik variant. Per ongeluk, een fantastisch recept voor Koningsdag én eentje die zijn taarthouder eer aan doet. ⁠
peachpie HMC recept

Ingrediënten voor Peach Pie met sinaasappelroomkaas en sloffenbodem

Ingrediënten sloffenbodem
gezouten roomboter
witte basterdsuiker
geklutst ei
Snufje zout
bakpoeder
bloem
Geraspte schil van sinaasappel
Ingrediënten roomkaasvulling
verse roomkaas (kamertemperatuur)
poedersuiker
Sap van sinaasappel
oranjebloesemwater
Ingrediënten overige
perziken
frambozen
Evt. Oranje bloemblaadjes
Honing of agavesiroop

Benodigdheden

Bereiding

Bereiding: Sloffenbodem

  1. Om het deeg te maken meng je boter, suiker, ei zout en citroenrasp door elkaar tot een egaal mengsel. Kneed hier de bloem doorheen tot een mooi deeg.
  2. Het deeg moet nu even koelen, het is makkelijk om er gelijk een plak van te maken. Straks ga je het uitrollen en dan heeft het vast de juiste vorm. Ook koelt het deeg wat sneller af.
  3. Verpak het deeg met folie en leg minstens een uur in de koelkast.
  4. Rol de plak deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm.
  5. Beboter en bebloem de taartvorm en leg de uitgerolde plak erop. Duw het overige deeg eraf op de rand van de vorm.
  6. Maak van het overig deeg opnieuw een losse plak. Deze kan je ook zo los afbakken en daarna verkruimelen over de taart.
  7. Bak de bodem 25 minuten af op 180 graden.

Bereiding: Afmaken van de taart

  1. Meng voor de vulling met een garde de roomkaas (op kamertemperatuur) met de poedersuiker, sinaasappelsap en het oranjebloesemwater tot een glad mengsel. Laat dit staan op kamertemperatuur zodat dit makkelijk is te verdelen over de koekbodem.
  2. Verdeel het roomkaasmengsel over de afgekoelde koekbodem.
  3. Snijd de perziken in partjes, kleur eventueel de perziken goudbruin met een gasbrander en leg deze in een rondje op de taart.
  4. Leg daartussen de frambozen, kruimel hierover het los gebakken stuk koek en drizzle hierover nog wat honing of agavesiroop.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen