Het diner komt soms even net wat te vaak voor onze receptcreativiteit, tenminste, net te vaak om iets nieuws, gezonds en lekkers voor te kunnen schotelen. Wanneer je even verlegen zit om bovenstaand probleem, grijp dan naar de parelcouscous in je voorraad kast, alle groenten die je nog in de koelkast hebt liggen en de hele sjebang aan olies, kruiden, groentes in pot en azijnen verstopt in je keukenkastje. Dat samen vormt gegarandeerd een goede maaltijd. Wij roosterden de helft en lieten voor een bite de het andere deel vers. Dus; begin met couscous, het heeft bijna geen tijd nodig om te koken en vormt daarmee het perfecte canvas voor eindeloze maaltijden. Oh, en een banger voor je meal prep avontuur.
Ingrediënten voor Parelcouscoussalade met courgette, kikkererwten en feta
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier, saladekom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan. Verdeel de courgette, sjalotten en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 15 à 20 minuten de oven in tot de groenten geroosterd zijn.
- Mix ondertussen voor de dressing de olijfolie met de rode wijnazijn, de honing, 1/2 van de koriander en peper en zout. Schep wanneer de parelcouscous gaar is deze over in een saladekom samen met alle groenten, pompoenpitten en de feta. Giet de dressing erover en garneer met de rest van de koriander. Breng op smaak met zout en peper.