Panzanella salade met groene asperges, balsamico azijn, frambozen en gegrilde halloumi

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Het soort salade die je met trots aan je gasten voorschotelt tijdens een zomers etentje
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Panzanella salade met asperges en gegrilde halloumi

Ingrediënten voor Panzanella salade met groene asperges, balsamico azijn, frambozen en gegrilde halloumi

oud brood (desem is extra lekker)
groene asperges
halloumi
balsamicoazijn
frambozen
basilicum
dukkah (voor garnering)

Benodigdheden

Grillpan en oven met bakplaat

Bereiding

  1. Scheur het brood in grove stukken, meng met wat olijfolie, peper en zout en bak deze krokant in de oven op 210 graden voor 12 minuten.
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil eventueel het onderste stukje als dit nodig is. Snij de asperges in de lengte door, meng dit met olijfolie en grill ze allemaal 3 minuten op snijkant in de grillpan tot er een streepje op staat.
  3. Snijd plakken van 1 cm dik van de halloumi, smeer deze ook in met een beetje olijfolie en grill daarna deze ook in de grillpan aan 2 kanten tot een bruin streepje.
  4. Meng de afgekoelde asperges met de broodcroutons, balsamicoazijn en blaadjes geplukte basilicum.
  5. Leg de asperges op een schaal of verdeel over 4 bordjes.
  6. Dresseer hierop de warme halloumi, frambozen en eventueel nog een beetje basilicum en olijfolie.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.