Het valt niet te ontkennen dat panzanella, gemaakt met verse asperges, frambozen en knapperig brood, een van de beste gerechten van de zomer is. Echt wachten tot de zon op z'n felst schijnt is overigens niet nodig, want lekker is-ie altijd.
Ps. Vergeet alsjeblieft dat glas rosé niet. Het geeft toch net de zomerse 'oompfh' die je zoekt.
Ingrediënten voor Panzanella salade met groene asperges, balsamico azijn, frambozen en gegrilde halloumi
Benodigdheden
Grillpan en oven met bakplaat
Bereiding
- Scheur het brood in grove stukken, meng met wat olijfolie, peper en zout en bak deze krokant in de oven op 210 graden voor 12 minuten.
- Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil eventueel het onderste stukje als dit nodig is. Snij de asperges in de lengte door, meng dit met olijfolie en grill ze allemaal 3 minuten op snijkant in de grillpan tot er een streepje op staat.
- Snijd plakken van 1 cm dik van de halloumi, smeer deze ook in met een beetje olijfolie en grill daarna deze ook in de grillpan aan 2 kanten tot een bruin streepje.
- Meng de afgekoelde asperges met de broodcroutons, balsamicoazijn en blaadjes geplukte basilicum.
- Leg de asperges op een schaal of verdeel over 4 bordjes.
- Dresseer hierop de warme halloumi, frambozen en eventueel nog een beetje basilicum en olijfolie.