Ingrediënten voor Pannenkoekspies met appel en kaneelslagroom
Benodigdheden
Feestelijke prikkers
Plastic folie
Bereiding
- Meng de eieren, melk, snuf zout en suiker in een kom. Zeef de bloem erbij en klop alles met een garde tot een glad beslag. Bak in een koekenpan pannenkoeken van het beslag en laat koelen.
- Verhit de koekenpan om de appelblokjes te bakken. Bak de appelblokjes in een droge pan onder regelmatig schudden, als de appel begint op te kleuren een lepeltje roomboter erbij. Als de appels mooi gekleurd zijn, uit de pan halen en afkoelen.
- Klop de slagroom met de kaneelpoeder stijf. Leg een pannenkoeken op plasticfolie. Smeer een dunne laag slagroom op de pannenkoek, hierop een paar appelblokjes strooien. Rol de pannenkoek stevig op en bewaar in de koelkast tot je het nagerecht serveert.
- Snijd rolletjes van de pannenkoeken, steek er 4 à 5 p.p. op een prikker. Je kunt ook losse stukjes maken met prikkertjes. Bestrooi de pannenkoekspiesen met amandelschaafsel.
Tip: ook leuk om te serveren met een zoete saus als dip of bij een bol ijs.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld