Ingrediënten voor Paccheri in een romige paprikasaus met burrata
Benodigdheden
Bereiding
- Snipper de zoete witte ui fijn, pel de knoflookteentjes, snijd de cherrytomaten door de helft en snijd de puntpaprika's in kleine stukjes.
- Voeg een flinke scheut extra vergine olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflookteentjes aan. Plet met een pollepel de knoflooktenen om de smaken in de olie te laten trekken.
- Scheur de blaadjes basilicum boven de pan en fruit dit voor 3 minuten aan op een laag vuur. Voeg dan de witte ui toe en fruit dit aan voor 5 minuten.
- Voeg de tomaten en puntpaprika toe en laat dit op een laag vuur voor ongeveer 15 minuten opstaan. Roer de pan vaak door en breng op smaak met peper en zout.
- Ondertussen kook de pasta al dente in gezout kokend water volgens de verpakking.
- Voeg 1 à 2 kopjes kookvocht van de pasta toe aan de saus en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus. Het kan makkelijker zijn om de saus over te scheppen in een hogere kom.
- Voeg de saus weer terug in de koekenpan en meng de parmigiano reggiano erdoorheen. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus.
- Dien de pasta op met extra parmigiano reggiano, een flinke schep burrata, blaadjes basilicum en een scheutje extra vergine olijfolie.
- Buon Appetito!
print recept