Paccheri in een romige paprikasaus met burrata

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Paccheri in een romige paprikasaus met burrata

gedroogde pasta
puntpaprika's
zoete cherrytomaten
zoete witte ui
blaadjes basilicum
parmaiginano reggiano
Burrata
Extra vergine olijfolie
Peper en zout, naar smaak

Bereiding

  1. Snipper de zoete witte ui fijn, pel de knoflookteentjes, snijd de cherrytomaten door de helft en snijd de puntpaprika's in kleine stukjes.
  2. Voeg een flinke scheut extra vergine olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflookteentjes aan. Plet met een pollepel de knoflooktenen om de smaken in de olie te laten trekken.
  3. Scheur de blaadjes basilicum boven de pan en fruit dit voor 3 minuten aan op een laag vuur. Voeg dan de witte ui toe en fruit dit aan voor 5 minuten.
  4. Voeg de tomaten en puntpaprika toe en laat dit op een laag vuur voor ongeveer 15 minuten opstaan. Roer de pan vaak door en breng op smaak met peper en zout.
  5. Ondertussen kook de pasta al dente in gezout kokend water volgens de verpakking.
  6. Voeg 1 à 2 kopjes kookvocht van de pasta toe aan de saus en pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus. Het kan makkelijker zijn om de saus over te scheppen in een hogere kom.
  7. Voeg de saus weer terug in de koekenpan en meng de parmigiano reggiano erdoorheen. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus.
  8. Dien de pasta op met extra parmigiano reggiano, een flinke schep burrata, blaadjes basilicum en een scheutje extra vergine olijfolie.
  9. Buon Appetito!
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen