Paas inspiratie: Pasen bij Danny thuis + recept

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Danny’s Paasontbijt

Bij de familie Jansen thuis zijn wij dol op Pasen. Bij ons dat speciaal, het is het begin van het voorjaar en het ontbijt staat met dikke letters in de agenda. 

De voorbereiding voor het paasfeest begint al weken eerder, onze dochter Jones is druk met het maken van een papieren slinger van paashazen. Met van die wiebeloogjes. De paastak staat al dagen in het water. Het ontbijt is dus een dingetje. Wij zijn met ons gezin met 4, mijn vriendin Patricia en onze kids Jones van vijf en Jermain van anderhalf. We maken echt wel werk van het paasontbijt. Hierbij staat ei in de hoofdrol. 

Eerlijk is eerlijk, onze tafel is geen sjieke tafel. Dat heeft totaal geen zin met onze kinderen. Hoe sommige ouders het voor elkaar krijgen snap ik niet, maar die van ons stoten altijd iets om. De chocoladepasta belandt op de gekste plekken. Laten we het erop houden dat het een gezellige tafel is. Met een leuk tafelkleed, mooi servies en vol met lekkers. 

Op de tafel lekkere vers gebakken croissants, een paasbrood, harde bolletjes en zachte roomboter. Die halen wij bij de boer in een dorpje in de buurt, super lekker. We hebben mooie vleeswaren, zoet, jam, hagelslag, hazelnootpasta en heerlijke oude kaas. Supermarktinkopen doe ik trouwens steeds vaker online, dat scheelt een hoop gesjouw en alles wordt mooi thuis geleverd.

Wij zijn dus van de eieren en die hebben wij in vele soorten en maten gemaakt. Het lekkerst vinden wij de eggs benedict. Daarnaast zijn wij gek op tosti's. 2 jaar geleden heeft er een huwelijk plaats gevonden tussen die twee en dit mondde uit onze favoriet: de tosti benedict met spinazie en Hollandaise saus. Hieronder mijn recept.
Als het ontbijt gedaan is, gaan we chocolade eitjes zoeken. Althans, Jones en Jermain. Als het kan wordt er buiten gezocht en als t regent binnen. Die eitjes zijn door mijzelf hoogstpersoonlijk verstopt. Nu kan ik geen maat houden dus het zij er nogal wat. Het komt eigenlijk elk jaar wel voor dat we rond augustus nog een ergens een verloren eitje vinden. Jones vindt het dan geen probleem om die nog te proeven, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Natuurlijk mogen ze niet alle gevonden eitjes gelijk op eten. 

Om jullie net zo'n lekkere pasen te bezorgen als dat wij hebben deel ik hier het recept voor mijn favoriete tosti benedict. Fijne pasen! 

 

Ingrediënten voor de tosti benedict: 

voor 2 personen

Voor de tosti:

  • 4 sneetjes volkoren tostibrood
  • 300 gram spinazie 
  • 50 gram geitenkaas naturel 
  • boter

Voor de bearnaisesaus en gepocheerd ei:

  • 2 deciliter natuurazijn en 5 deciliter water in een steelpannetje 
  • 2 eidooiers 
  • 2 eetlepels droge witte wijn 
  • 1 eetlepel water 
  • halve eetlepel citroensap 
  • 1 eetlepel gedroogde dragon 
  • 1 snufje zout 
  • 1 draai uit de pepermolen 
  • 125 gram gesmolten boter 
  • 2 eitjes maat M 

Extra nodig: au-bain-marie pan, mengkom, garde. 

Bereiden:

  1. Pluk de grove stelen van de spinazie en was goed. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de spinazie enkele seconden. Laat de spinazie daarna goed uitlekken. 
  2. Bedek 2 sneetjes brood met de geblancheerde spinazie en brokkel daar de geitenkaas overheen. Leg er de andere snee brood op en besmeer de buitenkant van het brood dun met boter.
  3. Verhit in een kleine steelpan de natuurazijn met het water. Meng in een kom de eidooiers, wijn, water, citroensap, gedroogde dragon en zout en peper door. Klop dit mengsel boven het warme pannetje au-bain-marie tot een schuimige saus. Als de saus stevig en dikker wordt kun je langzaam terwijl je klopt de gesmolten boter toevoegen. 
  4. De bearnaisesaus kun je maximaal een kwartiertje naast je fornuis laten staan. Bewaar de pan met water en azijn voor de gepocheerde eitjes.
  5. Verwarm het water met azijn tot net onder het kookpunt. Maak met behulp van een garde een draaikolkje in het water, zodat het lichtjes draait. Tik voorzichtig het eerste eitje open en laat in het draaikolkje glijden (je kunt ook eerst het eitje in een schaaltje of koffiekopje doen, en hem vanuit hier in het draaikolkje laten glijden). Pocheer het eitje 5 minuten. Herhaal dit met het andere eitje. Schep de gepocheerde eitjes op keukenpapier om uit te lekken. Zorg ervoor dat het vocht nog warm genoeg is voor het tweede ei. Indien nodig eerst het vocht weer tegen de kook aan brengen.
  6. Toast de 2 tosti’s in het tosti-ijzer goudbruin.
  7. Serveer de tosti met het gepocheerde ei er bovenop, en hier overheen een royale schep bearnaisesaus. 

Eet smakelijk en hele fijne paasdagen! 

 

Wil je meer leuke paasrecepten bekijken? Of de booschappen voor dit recept gemakkelijk in een keer laten thuisbezorgen? Klik dan hier! 

 

In samenwerking met: 

COOP Supermarkten. 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.