Altijd lekker een welbekende erwtensoep.
Ingrediënten voor Overheerlijke erwtensoep
Benodigdheden
- Peper en zout
- Schuimspaan
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit, op middelhoog vuur, de ui, prei en winterpeen 3 minuten aan.
- Blus af met de groentebouillon, en voeg de spliterwten en hamlappen toe.
- Draai het vuur laag en kook de soep circa 60 minuten door. Schep met een schuimspaan, het schuimlaagje van de soep en roer de soep regelmatig goed door.
- Haal de hamlappen uit de pan, snijd fijn en zet ze apart voor later.
- Voeg de aardappelen en knolselderij toe en laat de soep onder regelmatig roeren, nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Verwarm de rookworst zoals beschreven op de verpakking en snijd in plakjes.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de worst en de bladselderij toe.
Tip: Lekker met roggebrood en katenspek