Overheerlijke erwtensoep

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Oer Hollandse erwtensoep
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Altijd lekker een welbekende erwtensoep.

Erwtensoep

Ingrediënten voor Overheerlijke erwtensoep

olijfolie
ui, gesnipperd
prei, in ringen
winterpeen, geschild en in blokjes
groentebouillon
spliterwten, gewassen
hamlappen
vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
knolselderij, geschild en in blokjes
Bladselderij, fijngesneden
Rookworst

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit, op middelhoog vuur, de ui, prei en winterpeen 3 minuten aan.
  2. Blus af met de groentebouillon, en voeg de spliterwten en hamlappen toe.
  3. Draai het vuur laag en kook de soep circa 60 minuten door. Schep met een schuimspaan, het schuimlaagje van de soep en roer de soep regelmatig goed door.
  4. Haal de hamlappen uit de pan, snijd fijn en zet ze apart voor later.
  5. Voeg de aardappelen en knolselderij toe en laat de soep onder regelmatig roeren, nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Verwarm de rookworst zoals beschreven op de verpakking en snijd in plakjes.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de worst en de bladselderij toe.

Tip: Lekker met roggebrood en katenspek

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen