Ingrediënten voor Orzo met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Olijfolie
- Zout en peper
- Kookpan
Bereiding
- Maak de champignons schoon (zie tip!) en ris de kruiden van de stengels af. Snijd de paddenstoelen in plakjes, snijd de onderkant van het steeltje eraf en snij in plakjes of in vieren.
- Verhit olijfolie in een kookpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10-12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
- Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix op matige temperatuur, voeg na 4 minuten bakken de kruiden toe, bak het geheel nog 3-4 minuten. Schep de orzo bij de champignons en meng samen met de ¾ van de Parmezaanse kaas tot een geheel.
- Verdeel de orzo over de borden en garneer met de rest van de Parmezaan en eventueel de rucola.
Tip! Leg, wanneer je de champignons schoonmaakt, ze niet in het water. De champignons zuigen zich dan vol met water en zo verlies je het grootste deel van de smaak.