Ingrediënten voor Orecchiette puttanesca met kikkerwten en kappertjes
Benodigdheden
- Peper en zout
- Scheutje olijfolie
- Hapjespan
Bereiding
- Pel de knoflooktenen en hak deze fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en droog ze een beetje af met een keukenpapiertje.
- Fruit in een hapjespan de knoflook, de kikkererwten, de venkelzaadjes, het paprikapoeder, het kerriepoeder en de tomatenpuree enkele minuten kort aan in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de groentebouillon, de olijven, de kappertjes en de cherrytomaatjes toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
- Kook ondertussen de orecchiette gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de gekookte pasta door de gestoofde kikkererwten. Rasp de schil van de citroen, knijp het sap eruit, meng dit als laatste door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.
TIP! Voeg 10 stuks Ansjovisfilet toe samen met de olijven en de kappertjes voor een gezouten smaak.