Orecchiette puttanesca met kikkerwten en kappertjes

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Orechiette pasta Home Made Chefs

Ingrediënten voor Orecchiette puttanesca met kikkerwten en kappertjes

orecchiette pasta
groentebouillon
kleine zwarte olijven
kikkererwten
cherrytomaatjes
kappertjes
blikje tomatenpuree
knoflook
gerookte paprikapoeder
kerriepoeder
venkelzaadjes
citroen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en droog ze een beetje af met een keukenpapiertje.
  3. Fruit in een hapjespan de knoflook, de kikkererwten, de venkelzaadjes, het paprikapoeder, het kerriepoeder en de tomatenpuree enkele minuten kort aan in een flinke scheut olijfolie.
  4. Voeg de groentebouillon, de olijven, de kappertjes en de cherrytomaatjes toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur.
  5. Kook ondertussen de orecchiette gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng de gekookte pasta door de gestoofde kikkererwten. Rasp de schil van de citroen, knijp het sap eruit, meng dit als laatste door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

TIP! Voeg 10 stuks Ansjovisfilet toe samen met de olijven en de kappertjes voor een gezouten smaak.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen