Bami goreng is een zeer geliefd recept. Dus willen wij hieraan niet te veel veranderen. Maar we kunnen het recept wel nèt even dat beetje extra geven. En dat doen we graag met gamba's! Check het recept snel.
Ingrediënten voor de bami goreng met gamba's:
- 250 gram eiermie
- 250 gram gamba’s
- 1 rode paprika
- 2 bosuien
- 3 centimeter djahé (verse gemberwortel)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 3 centimeter laos
- zonnebloemolie
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 200 gram jonge bladspinazie
- sesamolie
- 4 eieren
Extra nodig: rasp.
Bereiden:
- Voorbereiding: maak de gamba’s schoon. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuien in schuine stukjes van circa 3 centimeter. Schil en rasp de djahé. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Hak de peper fijn en schil en snijd de laos in stukken.
- Kook de eiermie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook, ui, djahé, peper, laos en koenjit circa 1 minuut. Voeg de paprika, bosui, gamba’s, spinazie en de eiermie toe. Schud de inhoud van de wok goed om. Breng op smaak met een beetje zout en een scheutje sesamolie.
- Bak de eieren en serveer ze bij de bami goreng gamba.