Ingrediënten voor dit ijsje:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 650 gram vanille-ijs
- 6 biscuitjes, verkruimeld
- 100 gram pure chocolade, gehakt in fijne stukken
- 1 mango in blokjes
Bereiden:
- Verwijder de wikkel van het blikje gecondenseerde melk, zet het blikje in een pan met ruim water (zorg dat het blikje helemaal onder water staat) en kook het blikje minimaal 3 uur. Vul water tussentijds bij als het blikje niet meer helemaal onder water staat. Laat het blikje daarna afkoelen voor dat je het openmaakt. Dit is je dulce de leche karamel.
- Laat het ijs op temperatuur komen en meng de helft van de biscuits, de helft van de pure chocolade, de helft van de dulce de leche en de mango erdoor. Schep het ijs in bakjes of glazen.
- Top het ijs af met de rest van de mango, koekkruimels, chocolade en dulce de leche.
Dit recept komt uit het boek Masterclass Desserts van Danny Jansen en koop je hier!