HMC Janneke at dit dagelijks tijdens haar vakantie in Griekenland en besloot dat wij het ook allemaal moesten proeven. Omdat we graag met onze gedachten én blote billen aan de Ionische zee zouden liggen delen we het recept met je. De zon schijnt vandaag immers en we gokken dat bij velen de maandag wel een salade kan gebruiken.
Ingrediënten voor Nieuw-en-verbeterd Griekse salade: choriatiki
Benodigdheden
Salade kom
Bereiding
- Snijd de komkommer door in de lengte. Verwijder het zachte gedeelte met een lepel. Snijd de komkommer nogmaals in de lengte door en vervolgens in stukken. Snijd de tomaat in stukken. Snijd de ui in dunne ringen. Doe de komkommer, tomaten en uien ringen in een kom. Doe de kruiden en een scheut olijfolie erbij. Meng goed door. Doe de olijven erbij. Brokkel de feta in grove stukken en leg dit bovenop de salade. Doe er nog wat olijfolie en kruiden overheen.