HMC Gishlaine: "Deze zoete aardappel met knapperige bimi, gebakken oesterzwammen, geroosterde walnoten en een thin dressing is in één woord: a m a z i n g. Oesterzwammen zijn de meest underrated vleesvervangers. Je kan ze zo fantastisch goed op smaak brengen. Een ware smaakexplosie dit."
Ingrediënten voor Miso zoete aardappel met gebakken oesterzwam en bimi
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel in 15-20 minuten gaar.
- Menng de miso met warm water en roer tot deze is opgelost. Voeg de miso samen met de boter en plantaardige melk toe aan de zoete aardappel. Gebruik een stamper om tot een puree te stampen.
- Rooster de walnoten in een pan en laat ze hierna goed afkoelen.
- Wok de bimi 3 minuten kort met wat olie.
- Snijd de rode ui fijn en verwarm de boter in een pan. Bak de rode ui hierin en voeg daarna de knoflook en de oesterzwammen (in geheel) toe.
- Bak het geheel tot de oesterzwammen zijn geslonken en goed bruin gekleurd. Voeg hierna de rest van de ingrediënten toe.
- Bak alles eerst kort op laag vuur en wok alles hierna kort op hoog vuur voor een sticky en lekker effect.
- Meng de alles bij elkaar voor de tahin-dressing.
- Serveer het geheel zoals op de foto met wat sesamzaadjes en chilivlokken. Enjoy!