12 kleine hapjes voor jou en al je familie en vrienden.
Ingrediënten voor Minipasteitjes met groenteragout
Benodigdheden
- Zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
- Kookpan
- Frituurpan
- Oven
Bereiding
- Smelt de boter in een pannetje. Fruit hierin zachtjes de sjalot, bospeen, prei en kastanjechampignons aan. Indien nodig voeg je nog een extra eetlepel boter toe. Als alle groenten wat zachter zijn geworden meng er dan de bloem doorheen samen met de tijm Verwarm dit ook kort mee.
- Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf goed roeren zodat de melk oplost en een ragout ontstaat. Voeg aan de ragout het bouillonblokje toe voor de smaak en wat peper. Laat dit vervolgens op de waakvlam lekker zachtjes doorwarmen voor de smaak.
- Frituur de ragfijn gesneden preireepjes in de zonnebloemolie; verhit de olie niet te heet. Eerst moet het vocht uit de prei weg bruisen, voordat de prei mag gaan kleuren. Als de prei goudbruin is kun je deze uit de olie scheppen of op een zeefje gieten en de hete olie opvangen. Bestrooi de prei na het frituren met wat zout naar smaak.
- Warm de mini pasteibakjes in ongeveer 5 minuten op in een voorverwarmde de oven van 180°C.
- Serveer de pasteibakjes gevuld met de ragout en leg daar bovenop de gefrituurde prei.
Tip: varieer met de groenteragout door andere groenten of specerijen eraan toe te voegen.