Sanne: "Deze gezonde Mexicaanse ovenschotel met tortilla’s en enorm veel groenten is een heerlijk maaltijd voor het avondeten, echt comfort food! De ovenschotel is glutenvrij en lactosevrij en zelfs vegan te maken. De perfecte avondmaaltijd om een flinke portie groenten binnen te krijgen maar toch ook lekker te genieten".
Of je nu vastzit in de sleur van het (saaie) avondeten en op zoek bent naar een - makkelijk - ontsnappingsplan aan de terugkomende rijst en pasta taferelen óf als je gewoon zin hebt in veel kaas, dan zijn in beide gevallen deze nacho's daarop het antwoord. Een moeiteloos, toegankelijk en extra-cheesy manier om je doordeweekse avond even wat leven in te brengen.
Ingrediënten voor Mexicaanse ovenschotel met tortillachips
Benodigdheden
Oven en ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Gebruik je normaal gehakt, bak dit eerst (met een scheutje olijfolie) even rul in de pan. Snijd alle groenten in stukken en bak aan in een pan.
- Doe alle groenten in een ovenschaal en verdeel hierover de maïs, het sap van ½ limoen, paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Voeg de tortilla chips en de geraspte kaas toe aan de ovenschaal en verdeel dit. Optioneel kun je er jalapeño en rode peper aan toevoegen.
- Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
- Voor de guacamole prak de avocado in een kom en meng met het sap van ½ limoen, peper en zout.
- Snijd de lente ui en voeg dit samen met de guacamole over de Mexicaanse ovenschotel.