Melanzane alla parmigiana

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Een klassiek Italiaanse ovenschotel met aubergine, tomaat en kaas. VEEL kaas!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Melanzane waar je ongegeneerd de ovenschaal bij af mag likken want deze variant is ietwat gezonder dan hoe de italianen hem maken, met een flinke scheut olijfolie en een dot suiker. En doordat de aubergines gegrilld worden zijn ze niet zo vet. Home Made Chef Anke nam dit recept mee naar de Testkitchen in Rotterdam. En daar likten wij inderdaad de schaal schoon dat ie zo weer terug op de plank kon! (oké dat is niet helemaal waar, maar dat je de vingers erbij af likt wel) Buon appetito!

Ingrediënten voor Melanzane alla parmigiana

Aubergine
Tomato Frito
Ui
Knoflookteen
Buffel mozzarella
Grana Padano
Verse basilicum
Peper, zout en chili vlokken naar smaak

Benodigdheden

Grillpan of tosti ijzer, koekenpan, ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de aubergines in lange, dunne plakken en grill deze kort.
  2. Snijd de ui en knoflook en fruit deze in de pan. Voeg de tomato fritto toe en breng op smaak met de kruiden. Laat dit 5 minuten pruttelen.
  3. Neem de ovenschaal en begin met een laagje tomatensaus gevolgd door een laag aubergines en top af met mozzarella en grano padano. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
  4. Bak de Melanzane circa 30 min in het midden van de oven.
  5. Garneer met verse basilicum en eet smakelijk!
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen