Melanzane waar je ongegeneerd de ovenschaal bij af mag likken want deze variant is ietwat gezonder dan hoe de italianen hem maken, met een flinke scheut olijfolie en een dot suiker. En doordat de aubergines gegrilld worden zijn ze niet zo vet. Home Made Chef Anke nam dit recept mee naar de Testkitchen in Rotterdam. En daar likten wij inderdaad de schaal schoon dat ie zo weer terug op de plank kon! (oké dat is niet helemaal waar, maar dat je de vingers erbij af likt wel) Buon appetito!
Ingrediënten voor Melanzane alla parmigiana
Benodigdheden
Grillpan of tosti ijzer, koekenpan, ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de aubergines in lange, dunne plakken en grill deze kort.
- Snijd de ui en knoflook en fruit deze in de pan. Voeg de tomato fritto toe en breng op smaak met de kruiden. Laat dit 5 minuten pruttelen.
- Neem de ovenschaal en begin met een laagje tomatensaus gevolgd door een laag aubergines en top af met mozzarella en grano padano. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
- Bak de Melanzane circa 30 min in het midden van de oven.
- Garneer met verse basilicum en eet smakelijk!