Mediterrane Couscous Salade

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit is absoluut mijn favoriete salade! Het is licht, fris en enorm voedzaam. De couscous, dille dressing en geroosterde groenten combineert perfect met de feta en olijven!

Ingrediënten voor Mediterrane Couscous Salade

ongekookte couscous
maïs
gehakte zongedroogde tomaten
gegrilde courgette
paprika
groene olijven
(vegan) feta
olijfolie
witte wijnazijn
gedroogde dille
gedroogde basilicum
oregano
dijon mosterd
knoflookpoeder
snuf peper en zout

Bereiding

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat eventueel overtollig water weglopen. Voeg 1/2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe en roer door.
  2. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius (grill). Voeg op een papier beklede bakplaat gesneden paprika, courgette en maïs toe. Gril 10 minuten
  3. Maak de dressing: meng de olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, dille, basilicum, oregano, mosterd, knoflook, zout en peper. Voeg een beetje water toe om de smaak zachter te maken.
  4. Voeg de couscous, vegan feta, zongedroogde tomaten, olijven, courgette, paprika, maïs en dressing toe en mix door elkaar.
  5. Breng op smaak met zout en peper en voeg een extra eetlepel of citroensap toe. Laat voor de beste smaak 30 minuten afkoelen voordat je het serveert.
  6. Deze salade blijft maximaal 4 dagen bewaard.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen