Dit is absoluut mijn favoriete salade! Het is licht, fris en enorm voedzaam. De couscous, dille dressing en geroosterde groenten combineert perfect met de feta en olijven!
Ingrediënten voor Mediterrane Couscous Salade
Bereiding
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat eventueel overtollig water weglopen. Voeg 1/2 eetlepels olijfolie, peper en zout toe en roer door.
- Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius (grill). Voeg op een papier beklede bakplaat gesneden paprika, courgette en maïs toe. Gril 10 minuten
- Maak de dressing: meng de olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, dille, basilicum, oregano, mosterd, knoflook, zout en peper. Voeg een beetje water toe om de smaak zachter te maken.
- Voeg de couscous, vegan feta, zongedroogde tomaten, olijven, courgette, paprika, maïs en dressing toe en mix door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg een extra eetlepel of citroensap toe. Laat voor de beste smaak 30 minuten afkoelen voordat je het serveert.
- Deze salade blijft maximaal 4 dagen bewaard.