Marokkaanse harira soep

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Hoe kom je de herfst door met een lekker warm gevoel? Met deze verrukkelijke Harira soep natuurlijk. Deze soep zit bomvol ingrediënten en smaakjes en is heerlijk tijdens dit kille weer.

Harira soep

Ingrediënten voor Marokkaanse harira soep

olijfolie
ui, gesnipperd
knoflook, fijngehakt
komijnpoeder
ras el hanout poeder
paprikapoeder
tomatenblokjes
krachtige groentebouillon
kikkererwten, uitgelekt
vermicelli fijn
koriander, grof gehakt
citroen, in partjes

Benodigdheden

Soeppan

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur, fruit de ui en de knoflook 3 minuten aan. Voeg de komijnpoeder, ras el hanout poeder en de paprikapoeder toe en roer goed door.
  2. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en de kikkererwten toe en laat 1 uur zachtjes doorkoken. Blijf regelmatig roeren.
  3. Voeg de vermicelli toe en kook zoals staat beschreven op de verpakking.
  4. Vul een kom met de Marokkaanse soep, bestrooi met verse koriander en garneer met een partje citroen.

Tip: heerlijk met Marokkaans brood.

 

 

Uit het boek: Slow Cooking

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen