Ingrediënten voor de paddenstoelensoep en croute:
- 500 gram gemengde bospaddenstoelen, geschoond
- 1 ui, gesnipperd
- 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- 2 eetlepel boter
- 7,5 deciliter groentebouillon
- 2,5 deciliter kookroom
- Peper en zout, naar smaak
- 6 plakken bladerdeeg
- 1 eidooier, losgeklopt met wat water
Bereiden:
- Fruit in een soeppan de gemengde paddenstoelen, de ui en rozemarijn zachtjes in de boter. Als alles lekker wat kleur krijgt, schep je wat paddenstoelen uit de pan om te gebruiken als garnituur in de soep.
- Voeg de bouillon en de kookroom toe aan de paddenstoelen en laat het geheel op laag vuur een half uurtje trekken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Om de soep “en croute” te kunnen maken moet je de soep eerst koud laten worden.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Schep de koude soep en paddenstoelen in koude kommen. Maak de randen van de kommen nat met een beetje water. Plak een koude plak bladerdeeg op de soepkom, duw de randen goed vast. Smeer de bladerdeegkap voorzichtig in met wat eidooier.
- Bak de soep “en croute” in de oven in 20 tot 30 minuten goudbruin.
Tip: Je kunt de soep ook een dag van tevoren maken.