Maak een roos voor je moeder - van mango!

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de mangoroos: 

Voor de sesamringen: 

  • 60 gram wit sesamzaad
  • 30 milliliter sesamolie 
  • 220 gram witte basterdsuiker 

Voor de mangosaus: 

  • 175 milliliter room 
  • 75 milliliter mangosap 
  • 50 gram suiker 
  • 3 eidooiers 

Voor de vulling: 

  • 1 mango 
  • atsinacress
  • rozenblaadjes 

Extra nodig: steker van 8 cm ø

Bereiden:

  1. Rooster voor de sesamringen de sesamzaadjes in een droge pan tot ze licht verkleurd zijn. Verhit olie in een pan, voeg direct de basterdsuiker toe en karamelliseer de suiker in circa 6 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en giet de karamel uit op het bakpapier. Leg er bakpapier op en rol uit tot een dunne plak. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snijd de karamel direct in 4 repen van 26 cm en leg de repen om de stekers.
  2. Bereid de mangosaus zoals een anglaise. Hiervoor Breng je de room en het mangosap aan de kook. Zet hierna het vuur uit en laat 15 minuten trekken. Breng hierna de mangoroom opnieuw aan de kook. Klop intussen in een kom de suiker en eidooiers luchtig. Giet de helft van de hete room op de eidooiers en roer onmiddellijk door. Giet alles al roerend terug. En gaar al roerend nog 5 minuten door op een heel laag vuur. Je kunt de saus door een zeef halen maar dat hoeft niet.           
  3. Zet de sesamringen in het midden van de borden. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de flanken in halve maanvormige dunne plakken van circa 1 millimeter dik. Leg de plakjes rondom in de ring zodat er een soort roos ontstaat.  Steek ringen uit de mango en daaruit kleinere ringen. Schep de mangosaus rondom de roos in en om de mangocirkels. Garneer met de cress en de rozenblaadjes.

Tip: De sesamringen zijn erg breekbaar, het is ook het lekkerste als je ze flinterdun uitrolt. Een geluk, je kunt de afgebroken stukken “omsmelten” om ze daarna weer uit te rollen. Het uitrollen, kan het beste op een warme bakplaat.

 

Dit recept komt uit het boek masterclass desserts van Danny Jansen. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.