Ingrediënten voor Luxe gevulde oliebollen met frambozenjam en slagroom
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm de melk tot lauwwarm (magnetron of kookpan). Voeg de gist toe en laat deze 10 minuten wellen. Rasp de citroen en bewaar de rasp.
- Meng de bloem, basterdsuiker en zout in een mengkom met een handmixer. Voeg de eieren en het bruisende water toe en mix het geheel tot een glad beslag.
- Smelt de roomboter en voeg deze met de melk toe. Mix het geheel weer tot een glad beslag.
- Voeg de gesmolten boter en de melk met de gist toe en blijf kloppen tot een glad beslag.
- Voeg als laatste de rasp van de citroen en kaneel toe aan het mengsel. Roer door.
- Laat het mengsel voor 2 tot 3 uur op een warme plek (minimaal kamertemperatuur) rijzen met een theedoek over de mengkom. Het is klaar als het beslag borrelt en groter is geworden. Indien dit niet het geval is moet het mengsel nog langer rijzen of op een nog warmere plaats worden gezet.
- Verwarm olie in een diepe pan of friteuse tot ongeveer 170 graden.
- Vorm met tweelepels of een ijsknijper bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en blijf de oliebollen onderduwen tot ze mooi egaal donkerbruin kleuren. Bak de oliebollen gaar in ca. 10 minuten. Liever te lang als te kort. Controleer of ze gaar zijn.
- Laat de oliebollen helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop ondertussen de slagroom met de fijne kristalsuiker en klopfix. Vul een spuitzak met spuitmond met de opgeklopte slagroom.
- Halveer de afgekoelde oliebollen. Besmeer ze aan 1 zijde met een royale laag Hero frambozen jam. Spuit de slagroom hier boven op. Leg het kapje terug op de oliebol en leg ze op een serveerschaal.
- Zodra je alle oliebollen op de schaal hebt liggen maak je het geheel af met poedersuiker.
Heb je geen spuitzak en spuitmond? Geen probleem, schep de opgeklopte slagroom voorzichtig op de oliebollen.