Ingrediënten voor de lopende chocoladetaartjes:
- 100 gram suiker
- 4 eieren
- 4 eidooiers
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram chocolade, gesmolten
- 40 gram bloem
- 1 eetlepel cacaopoeder
Extra benodigdheden:
12 kleine vormpjes
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop de suiker en de eieren schuimig, maar niet stijf.
- Los de boter op in de gesmolten chocolade. Meng de geklopte eieren erdoor en meng vervolgens de bloem door.
- Vul de ingevette vormpjes met het beslag en bak ze circa 13 minuten. Stort ze direct op borden en bestrooi met een beetje cacaopoeder.
Tip: Serveer de cakejes zo snel mogelijk na het bakken. Ze zijn heerlijk met vanille-ijs. Je kunt de cakejes ook bewaren in de koelkast en verwarmen in de magnetron 600 watt, 1 minuut.
Het recept voor lopende chocoladetaartjes komt uit het boek: Masterclass Desserts.