Ingrediënten voor Loaded fries met zoete aardappel- en knolselderijfriet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in frieten. Verdeel de groente frieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Bak de frieten in het midden van de oven in ca 30 minuten gaar. Schep iedere tien minuten om.
- Halveer de komkommer. Schraap met een lepeltje het zachte binnenste eruit. Rasp de rest fijn. Druk de geraspte komkommer in een zeef of vergiet om de rest van het vocht eruit te halen. Pel en hak de knoflook.
- Hak de munt. Meng de komkommer en knoflook met de yoghurt, 1 tl olijfolie, peper en munt.
- Was en snijd de kropsla in grove stukken, de olijven in ringen en de cherry tomaatjes in vieren. Hak de peterselie. Spoel de kikkererwten af en brokkel de feta in stukken.
- Serveer de groente frieten in een diep bord of schaaltje en garneer met de sla, cherry tomaten en kikkererwten. Garneer met de feta, peterselie en tzatziki.
print recept