Ingrediënten voor Lekkere weekendhap: Saté Ayam met Home Made Pindasaus
Benodigdheden
- Satéprikkers
- Staafmixer
- Grill of grillpan
- Koekenpan
Bereiding
- Pureer voor de marinade 4 sjalotjes, 5 teentjes knoflook, citroenrasp en sap, kurkuma en basterdsuiker met een staafmixer. Marineer de kip minimaal 3 uur in de marinade. Leg tijdens het marineren de satéstokjes in een bak met koud water te weken. Zo verbranden ze niet als je gaat grillen.
- Rijg het kippenvlees aan de satéprikkers. Verhit een grill of grillpan en rooster de saté rondom goudbruin en gaar in circa 5 à 10 minuten. Blijf de saté tijdens het grillen omdraaien.
- Verhit olie in een pan en fruit de overige sjalot en knoflook en sereh circa 2 minuten. Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.
Dit recept komt uit het boek: Eten met stokjes.
Samenwerkingen: Bowls & Dishes