Lekkere weekendhap: Saté Ayam met Home Made Pindasaus

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Lekkere weekendhap: Saté Ayam met Home Made Pindasaus

kipfilet, gesneden in blokjes van 2,5 x 2,5 cm
kippendijen, gesneden in blokjes van 2,5 x 2,5 cm
sjalotten, gesnipperd
knoflook, schoongemaakt
citroen, de schillen geraspt en het sap uitgeperst
kurkuma
donkerbruine basterdsuiker
ketjap manis
sereh, gekneusd
zonnebloemolie
melk
ketjap manis
sambal oelek
pindakaas

Benodigdheden

Bereiding

  1. Pureer voor de marinade 4 sjalotjes, 5 teentjes knoflook, citroenrasp en sap, kurkuma en basterdsuiker met een staafmixer. Marineer de kip minimaal 3 uur in de marinade. Leg tijdens het marineren de satéstokjes in een bak met koud water te weken. Zo verbranden ze niet als je gaat grillen.
  2. Rijg het kippenvlees aan de satéprikkers. Verhit een grill of grillpan en rooster de saté rondom goudbruin en gaar in circa 5 à 10 minuten. Blijf de saté tijdens het grillen omdraaien.
  3. Verhit olie in een pan en fruit de overige sjalot en knoflook en sereh circa 2 minuten. Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.

Dit recept komt uit het boek: Eten met stokjes.

Samenwerkingen: Bowls & Dishes

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen