Super simpel maar wel ontzettend lekker en fris, deze yoghurt-rood fruit ijsjes! En, een leuke verrassing! Je verwerkt namelijk cress in dit recept. Hoe leuk!
Lijkt dit je helemaal niks? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon weglaten.
Deze ijsjes zijn overigens ook heel leuk om samen met je kinderen te maken en op te snoepen.
Ingrediënten voor Lekker zomers en super makkelijk! Yoghurt-rood fruit ijsjes.
Benodigdheden
Bereiding
- Roer de honing door de yoghurt. Het is handig om dit in een maatbeker of mengkom met schenktuit te doen, dan kun je het daarna gemakkelijk in de ijsvorm gieten.
- Snijd het fruit zodat het makkelijk in de ijsvorm past. Blauwe bessen kun je heel laten, frambozen en aardbeien halveer je of snijd je in plakjes of kwarten.
- Vul de ijsvormpjes met de helft van het fruit. Vul de vormpjes tot de helft met yoghurt. Tik even met de ijsvorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Vul de vormpjes met de rest van het fruit, leg hier bovenop de cress en vul daarna met de rest van de yoghurt. Tik weer even op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen en de yoghurt gelijkmatig te verdelen.
- Sluit de ijsvorm met de deksel en steek de stokjes erin. Laat minimaal 3 uur in de vriezer opstijven. De ijsjes blijven ongeveer 2 maanden goed in de vriezer.
Tip: Heb je geen ijsjesvorm? Gebruik dan kleine bakjes, muffinvormpjes of siliconen vormpjes.