Lekker, ook van de BBQ! Kip Kebab met gegrilde venkel.

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Een lekker BBQ recept
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Kip Kebab met geroosterde venkel. Heerlijke smaken, ook van de barbecue!kip kebab met venkel

Ingrediënten voor Lekker, ook van de BBQ! Kip Kebab met gegrilde venkel.

komijnzaad
pimentkorrels
anijszaad
venkelzaad
kurkuma
grof zeezout
olijfolie
kippendijen zonder bot, aan stukjes gesneden
stevige venkelknollen, aan plakken gesneden
Turks brood

Benodigdheden

Vijzel, barbecue en kebabspiesen.

Bereiding

  1. Rooster in een droge hete koekenpan de specerijen tot ze beginnen te geuren. Stamp de specerijen met het grof zeezout in de vijzel. Meng met de olijfolie.
  2. Meng het kippenvlees met de helft van de kruidige olie. Laat minimaal 1 uur tot enkele uren in de koelkast marineren. Rijg aan spiesen.
  3. Verhit een barbecue of grill. Rooster de kipkebab in circa 15 minuten rondom gaar en goudbruin. Leg de plakken venkel ernaast en rooster ze in enkele minuten gaar.
  4. Serveer de kipkebab met de gegrilde venkel. Besprenkel de venkel op het laatst met een beetje kruidige olie. Serveer met Turks brood.

Dit recept komt uit het boek: Eten met Stokjes.

Samenwerkingen:

Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld 

 

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen