Ingrediënten voor Lekker, ook van de BBQ! Kip Kebab met gegrilde venkel.
Benodigdheden
Vijzel, barbecue en kebabspiesen.
Bereiding
- Rooster in een droge hete koekenpan de specerijen tot ze beginnen te geuren. Stamp de specerijen met het grof zeezout in de vijzel. Meng met de olijfolie.
- Meng het kippenvlees met de helft van de kruidige olie. Laat minimaal 1 uur tot enkele uren in de koelkast marineren. Rijg aan spiesen.
- Verhit een barbecue of grill. Rooster de kipkebab in circa 15 minuten rondom gaar en goudbruin. Leg de plakken venkel ernaast en rooster ze in enkele minuten gaar.
- Serveer de kipkebab met de gegrilde venkel. Besprenkel de venkel op het laatst met een beetje kruidige olie. Serveer met Turks brood.
Dit recept komt uit het boek: Eten met Stokjes.
Samenwerkingen:
Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld