Lekker makkelijk en super smaakvol: Pasta Pesto

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Zo simpel en lekker kan het zijn!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Studenten klassieker, maar daarom niet minder lekker: Pasta Pesto!pasta pesto

Ingrediënten voor Lekker makkelijk en super smaakvol: Pasta Pesto

pijnboompitten, geroosterd
knoflook, schoongemaakt
basilicumplantje
Parmezaanse kaas, geraspt
flinke scheut olijfolie en extra voor de tomaatjes
Peper en zout, naar smaak
cherrytomaatjes
verse tagliatelle

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven
Kookpan

Bereiding

  1. Pureer 1 eetlepel van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout naar smaak, in de keukenmachine tot een dikke pesto.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met de extra olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 5 minuten in een oven van 200 graden tot ze zacht worden. Kook de verse pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  3. Als de pasta gaar is kan deze na het afgieten meteen gemengd worden met de pesto, pijnboompitjes en geroosterde tomaatjes.

Tip: Ook erg smakelijk als koude pastasalade met een lepel creme fraîche en rucola er doorheen.

 

Dit recept komt uit het boek: Vega lekker.

Samenwerkingen:

Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen